Ruilen & retourneren

Bij Sidora hanteren we een retourbeleid van 14 dagen na ontvangst van je vloerkleed, waarbij we gratis retourzendingen aanbieden. Hierdoor kun je onze vloerkleden eenvoudig uitproberen en controleren of ze aan je verwachtingen voldoen.

Hoe kan ik mijn aankoop gratis retourneren?

Het retourneren van producten is kosteloos, met een maximum van twee producten en binnen 14 dagen na ontvangst van je aankoop.

Belangrijk om op te merken is dat het recht op terugbetaling niet van toepassing is wanneer het vloerkleed gewassen, beschadigd of bevuild is.

Als je een vloerkleed wilt retourneren, kun je eenvoudig inloggen op www.account.sidora.nl met je e-mailadres en een retourverzoek indienen. Doorgaans sturen we binnen één werkdag een retourlabel naar je toe, zodat je het vloerkleed kosteloos kunt terugsturen.


Bij de aankoop van onze producten heb je gedurende veertien dagen vanaf de ontvangst van het product de mogelijkheid om de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Je kunt binnen deze periode ervoor kiezen om je bestelling te ruilen voor een ander product of om het volledig te retourneren en een terugbetaling te ontvangen.

Tijdens deze termijn van 14 dagen dien je zorgvuldig met het product en de eventuele verpakking om te gaan om je recht op herroeping te behouden. Het product mag alleen in die mate worden uitgepakt of gebruikt die nodig is om te beoordelen of je het wilt behouden. Als je gebruikmaakt van je herroepingsrecht, dien je het product inclusief alle meegeleverde accessoires in de originele verpakking en in goede staat aan ons te retourneren. We accepteren alleen retourzendingen van artikelen die voldoen aan de voorwaarden (d.w.z. verkoopbaar zijn). Als je retourzending hier niet aan voldoet, heeft het geen zin om deze terug te sturen, aangezien we deze dan niet kunnen accepteren. Voor volledige informatie over onze verplichtingen bij retournering kun je ook onze algemene voorwaarden raadplegen.

Bij het retourneren van een volledige bestelling betalen we je het volledige aankoopbedrag terug, inclusief eventuele standaard verzendkosten die je hebt betaald voor je bestelling, binnen 14 dagen nadat we het bericht hebben ontvangen dat je het product wilt retourneren. We brengen geen kosten in rekening voor de retourzending.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending en we kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies van een retourzending tijdens het verzendproces. We adviseren je daarom om retouren altijd zorgvuldig te versturen.

Let op: bij bestellingen van drie of meer tapijten waarvan drie of meer worden geretourneerd, brengen we een retourvergoeding van €25,- in rekening.